WELKOM bij                geeft muziek meer-stem
 

Welkom op de website van Tourdion


De dagen korten en het winteruur helpt ons er aan te herinneren dat Kerstmis nadert. Tourdion is dan ook al een tijdje het jaarlijkse kerstconcert aan het voorbereiden. Ook dit jaar zal het doorgaan in de Aula Pieter De Somer, Charles Deberiotstraat 24 te Leuven op vrijdag 21 december 2018 om 20.30 u.

Naar goede gewoonte wordt het weer iets speciaals: we toveren de aula om tot een grote kerkgemeenschap die via samenzang, kerstliederen, orgelmuziek en een blaasensemble zich opmaakt om een grandioos kerstfeest in te zetten.

In het nog vrijwel donker van de avond zal het intiem-frele The Lamb van John Tavener (°Londen, 1944) weerklinken. Het Christuskind wordt erin vergeleken met een lam dat zal geslachtofferd worden.
Hierna bloeit de kerstdienst open met de
Missa Carolae van James Whitbourn (°Kent, 1963). Op de melodie van kerstliederen uit de hele wereld en op tekst van de diverse misgezangen schreef hij de Missa Carolae voor blazers, percussionisten, orgel, koor en samenzang. Wie ons lenteconcert “Annelies” bijwoonde kent deze componist en zal ook deze mis een warm onthaal geven. Op diverse momenten zal deze mis afgewisseld worden met momenten van inkeer en bezinning, dank zij muziek van eigen bodem. Jan Van der Roost (°Duffel 1956) schreef drie intimistische 'Contemplations'. Ook van hem zongen we eerder reeds gewaardeerde bijdragen in vorige concerten.
Als tweede deel van het concert trekken we de inmiddels tot traditie geworden gewoonte door met een opdrachtwerk dat Tourdion uitschreef voor een hedendaagse componist.
Astrid Vanhees, pas afgestudeerd aan het Lemmins instituut te Leuven bewerkte Engelse carols en Vlaamse kerstliederen tot de Kerstsuite 2018, een werk dat dezelfde bezetting heeft als de Missa Carolae en eveneens tot samenzang uitnodigt.

Kaarten voor dit boeiende concert kunnen weldra gekocht worden bij de koorleden of vanaf nu online besteld worden via deze link. Volwassenen betalen in voorverkoop €14 en studenten (inclusief jongeren tot 25 jaar en bezitters van een cultuurpaspoort) €12. Voor zover er nog kaarten beschikbaar zijn, wordt aan de ontvangstbalie van het concert respectievelijk €17 en €15 betaald. Op vertoon van de inkomkaart bieden we u in de inkomhal een drankje aan, zodat we elkaar kunnen ontmoeten en kerstwensen uitwisselen.

Op onze website kunt u ook een steunkaart van 60 € bestellen voor een van de mooie VIP-plaatsen, of een instrument sponsoren, of een aankondiging/advertentie verwerven in ons programmaboek. Klik op de onderstreepte woorden om naar de overeenkomstige pagina te gaan.

 

Onze partners in cultuur: