WELKOM bij                geeft muziek meer-stem
 

Welkom op de website van Tourdion


Bij ons 35-jarig bestaan werd voor het voorbije lenteconcert gekozen voor het Oratorium “Annelies” van de hedendaagse Britse componist James Whitbourn (°Kent, 1963). Het werd een emotionele gebeurtenis; niet alleen omwille van het aangrijpende dagboek van Anne Frank waarop dit oratorium gebaseerd is, maar ook omwille van Whitbourns muziek die deze inhoud intens beeldend verklankt. Alles viel perfect op zijn plaats: de kundige leiding van dirigent Marc Goossens, de schitterende sopraan-soliste Charlotte Schoeters, de brilliante begeleiding door de vier instrumentalisten, de koorversterking waarvoor een aantal zangeressen en zangers van het koor  Capella Vocale zorgden, en de inzet van de Tourdion koorleden zelf. Een prachtig concert dat met een langdurig staande ovatie werd beloond was het resultaat. Wie er niet bij was heeft heel wat gemist. Gelukkig is er echter een herkansing mogelijk: ons komende kerstconcert, waarin andermaal een compositie van Whitbourn een belangrijke plaats zal innemen.

Dit kerstconcert zal weerom doorgaan in de Aula Pieter De Somer, Charles Deberiotstraat 24 te Leuven op vrijdag 21 december 2018.

Op het programma staan de ‘Missa Carolae’ van James Whitbourn, waarin de vaste gezangen van de mis op gekende kerstmelodieën werden getoonzet, het meer rustgevend werk 'Contemplations' van Jan Van der Roost en uiteraard een voor ons bewerkte kerstsuite.

Hou de datum in uw agenda alvast vrij; meer details worden op deze pagina later gegeven.

 

Onze partners in cultuur: