WELKOM bij                geeft muziek meer-stem
 

Welkom op de website van Tourdion


KERSTMIS IN DE WERELD is de feestelijke affiche van ons komende kerstconcert. Het vindt plaats op vrijdagavond 22 december 2017 in de aula Pieter De Somer, Ch. Deberiotstraat 24 te Leuven.
Ter gelegenheid van ons 35-jarig bestaan werd  een mooi programma opgebouwd rond twee grotere werken: het prachtige Magnificat van John Rutter en een suite van internationale kerstliederen die door de Vlaamse componist Jan Van der Roost werden bewerkt voor koor, solo sopraan en orkest.

Als intro worden Wolcume Yole (uit de “Ceremony of Carols” van 1942) van Benjamin Britten) en “Hodie Christus natus est” (uit 1619) van Jan Pieterszoon Sweelinck uitgevoerd.

Het daarop volgende “Magnificat” (uit 1990) van John Rutter wordt voor ons een hernieuwde ontmoeting: Tourdion zong het nog in 2005. In deze herneming willen we dit schitterende werk, verrijkt door onze inmiddels gegroeide koorervaring, met des te meer brio brengen.

Ook Jan Van der Roost is voor Tourdion geen onbekende: in het lenteconcert van 2015 zongen we zijn werken “The Moon” en “The Sun”, die de toenmalige concertgangers bijzonder apprecieerden. Het werk “I shall love but thee” (uit 2017) op tekst van William Shakespeare voor solo sopraan en orkest zal als intermezzo uitgevoerd worden, gevolgd door de compositie “Nativitas” (uit 2017) voor sopraan, koor en orkest, die als opdrachtwerk van Tourdion in ons komende kerstconcert wordt gecreëerd.

Begeleid door het versterkte Ensemble Piacevole en met de sopraan Anneke Luyten als soliste, belooft het andermaal een schitterend concert te worden.

Kaarten kunnen in voorverkoop aan €14 (volwassenen) en €12 (studenten en jongeren <25j) bekomen worden bij de koorleden of online besteld worden door te klikken op kaarten kerstconcert 2017. 

Onze partners in cultuur: